Marja Oudhuis van Zuurbier & Co schrijft het volgende

Op ons bedrijf Bilashaka (vertaling ‘zonder twijfel’) Flowers in Naivasha, Kenia telen we een grote verscheidenheid aan rozen. Inmiddels hebben we zo’n 60 hectare kassen, en meer dan 1000 Keniaanse collega’s. Ondernemen in Afrika brengt een verantwoordelijkheid mee naar mens, maatschappij, milieu en natuur.

We hebben verschillende projecten om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij en het milieu, zo doen we onderzoek naar het verbeteren van de verwerking van reststromen en zijn we in het bezit van het Fairtrade certificaat. Fairtrade draagt echt bij aan het welzijn van de mensen in de directe omgeving van ons bedrijf. Over elke Fairtrade roos die verkocht wordt, wordt een bedrag afgedragen aan de “Bilashaka Self Help Group”. Deze groep heeft een bestuur waarin medewerkers zitting kunnen nemen. Vervolgens mag iedereen die een idee heeft voor een project dit inbrengen, en wordt er in overleg bepaald welke projecten uitgevoerd gaan worden. Zo heeft de Self Help Group geparticipeerd in de bouw van een lokaal voor de middelbare school, en in de bouw van de kliniek. Maar ook kleinere projecten vinden doorgang, zoals matrassen voor alle medewerkers.

Naast de verplichtingen die Fairtrade voor het bedrijf meebrengt, zoals het zorgen voor een leefbaar loon en goede en veilige werkomstandigheden en geen kinderarbeid, maakt Fairtrade ook echt het verschil voor de samenleving!

Meer informatie vindt u op: www.zuurbier.com