Op 12 mei is aan John Celie, CEO van Groenland B.V., de Fairtrade Award overhandigd namens de Werkgroep Fairtrade Gemeente Aalsmeer.

Alle bedrijven van John Celie ondernemen duurzaam én sociaal vandaar dat de Fairtrade Award met veel plezier aan hem is overhandigd. In de bedrijfsvoering van John’s bedrijven wordt afgewogen wat de impact van de beslissingen is op mens en milieu met als doel om een duurzaam fundament te leggen voor de toekomst. Dit zie je terug in de duurzame panden met onder andere zonnepanelen en water- en afval recycling, het gebruik van Fairtrade producten, aandacht voor het personeel (inpandig is b.v. een sportschool gevestigd waar de medewerkers 1 op 1 personal training kunnen volgen) en de lokale betrokkenheid door de steun aan verschillende lokale doelen.

Ook de SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) vindt John belangrijk. Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.   

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Om producten met het Fairtrade keurmerk te gebruiken wordt er gewerkt aan tien van deze doelen.

Meer informatie over Groenland B.V. en de bijbehorende bedrijven is te vinden via: www.groenland-bv.nl.

Meer informatie over de Fairtrade gemeente Aalsmeer is te vinden via: www.fairtradegemeenteaalsmeer.nl of op te vragen via 0297-321509.

 

Celie Award