Suiker wordt over de hele wereld gebruikt als zoetstof. Ongeveer 80% van de suiker is afkomstig van suikerriet, geteeld door miljoenen kleine boeren en plantagearbeiders in ontwikkelingslanden. Kleinschalige boeren produceren 40% van het totale volume suikerriet. De prijzen die zij voor hun suiker krijgen fluctueren sterk en liggen vaak onder de productiekosten.  Veel boeren hebben bovendien te lijden onder het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen en veranderende weerpatronen. Steeds minder jongeren kiezen voor de suikerproductie, waardoor de boerenpopulatie snel vergrijst. Fairtrade ondersteunt 100 coöperaties van suikerboeren in 19 landen. De meeste rietsuiker die wij in Nederland gebruiken komt uit Fiji, gevolgd door Belize, Paraguay en Mauritius.

Ben je op zoek naar rietsuiker voor zakelijk gebruik?

Bij deze bedrijven kun je dat inkopen.