Heeft u de Fairtrade week krant  ontvangen en de aanbiedingen gezien van de supermarkten.

De korting gaat nooit ten koste van de Fairtrade minimumprijs en premie

Hoe werkt die korting nou? Wie betaalt de korting? Als een product in de aanbieding is dan wordt er tijdelijk minder marge op dat product verdiend. Wie welk deel van de korting voor zijn rekening neemt, is een afspraak tussen supermarkten en leveranciers. Maar wat als een paal boven water staat, is dat de korting nooit ten koste van de Fairtrade minimumprijs en Fairtrade premie gaat die aan boerenorganisaties en producenten betaald wordt. Dat is de garantie die jij als consument krijgt als je kiest voor een product met het Fairtrade keurmerk. 

Hoe meer Fairtrade producten er hier worden verkocht, hoe meer Fairtrade boeren en arbeiders daar in staat gesteld worden om hun situatie te verbeteren

Prijsacties op Fairtrade producten zorgen ervoor dat een grotere groep consumenten in aanraking komt met Fairtrade producten. Dit vergroot ook de kans dat mensen na een positieve gebruikservaring het Fairtrade product blijven kopen. Bovendien worden producten in de aanbieding door de supermarkt zichtbaarder gemaakt door ze af te beelden in eerder genoemde folders maar ook door ze op opvallende plekken in de supermarkt te zetten, bijvoorbeeld op de kop van een schap of bij de kassa. Hoe meer Fairtrade producten er hier worden verkocht, hoe meer de Fairtrade boeren en arbeiders daar in staat gesteld worden om via de minimumprijs en premie hun situatie te verbeteren. En dat is wat echt telt!

Koop dus gerust Fairtrade producten deze week met de korting.

Meer informatie over Fairtrade is te vinden op de websites: www.fairtradegemeenteaalsmeer.nl en www.fairtradegemeenten.nl

Bellen om informatie kan ook: telefoon 0297-321509